top of page

OTC Ne Demektir?

OTC ingilizce Over the Counter teriminin kısaltmasıdır ve "Tezgah Üstü" anlamına gelir. Sağlık alanında OTC, reçeteye tabi olmaksızın, tezgah üstü satılan ürün anlamında kullanılır.

Ülkeden ülkeye mevzuat farklılıkları olsa da genel olarak bilimsel olarak güvenlikleri kanıtlanmış, tedavi edici , tedaviye yardımcı , hastalık önleyici ya da tedaviye destek olarak sınıflandırılan bu ürünler reçete olmaksızın ya da bir hekim önerisine ihtiyaç duyulmaksızın alınıp tüketilebilen ürünleridir.

Öksürük şurupları, ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ürünleri, sindirim sistemi düzenleyici ürünler, sigara bıraktırıcı ürünler, kilo verdirici ürünler, cilt besleyici ürünler, vitamin, mineral, iz element takviyeleri, probiyotikler, bitkisel ekstrakt içerikli ürünler, gıda takviyeleri gibi çok çeşitli ürünleri bu kapsamda toplamak mümkündür.

OTC kategorisinde bulunan takviye edici gıdalar/nutrasötikler/besin takviyeleri, diyet takviyeleri vb şeklinde adlandırılan ürünler sağlık problemleri üzerinde etkinliği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış ya da etkinlikleri geleneksel kullanıma dayanan, farmasötik formlarda da hazırlanıp ülkemizde gerekli bakanlık izinleri ile sunulan ürünlerdir.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

SOMA MOOD ve Safran, Mucize Bitki!

Ağırlığınca altın olarak tanımlanan safran sofralarımızda baharat, renk verici gibi çeşitli amaçlarla kullanıldığı gibi binlerce yıldır Mısır, Pers ve Çin Geleneksel Tıbbında kullanılmaktadır. Son yıl

bottom of page